Nóż szefa kuchni Santoku
Symulacja została wykonana dla produktu podstawowego 1121.00
Opis
Nóż Santoku
Indeks: KA-016
Wymiary: ostrze = 19 cm
Nóż szefa kuchni w japońskiej stylistyce jest zaprojektowany do krojenia, krojenia w kostkę i siekania. Jest podobny do tradycyjnego noża szefa kuchni, ponieważ jest wykorzystywany w tych samych celach. Ostrze Santoku jest wyjątkowo typowo cieńsze, co pozwala na płynniejsze i bardziej precyzyjne krojenie i może mieć albo zwężającą się krawędź, albo krawędź granton.
Ostrze
• Japońska 66-warstwowa stal damasceńska VG10
• Struktura hartowana w lodzie: drobniejsza ziarnistość i większa zwartość
• 60-62 w skali twardości Rockwella
Rękojeść
• Tworzywo sztuczne poliamid PA6, nadające się do kontaktu z żywnością
• Absolutna wytrzymałość i odporność
• Równolegle biegnące rowki pozwalają na bezpieczny, perfekcyjny uchwyt