Patelnia Zepter URA 3LØ24cm
Symulacja została wykonana dla produktu podstawowego 2218.00
Opis
Najpopularniejsza patelnia Zepter z pokrywką i dwoma uchwytami wykonana w technologii Ura.
- Pojemność 3.0 litry
- Średnica 24 cm
- Wysokość 7.5 cm
- Pokrywka z termoregulatorem
- Doskonałej jakości stal nierdzewna 316L
- 30 letnia gwarancja na stal
- Możliwość stosowania na wszystkich możliwych kuchenkach: gaz, indukcja, ceramika
Negatywne skutki zdrowotne powłok ‘non-stick’ stosowanych w większości zwykłych patelni sprawiły, że Zepter postanowił zrewolucjonizować smażenie przez wprowadzenie technologii URA. Nowa technologia gwarantuje zdrowe smażenie, wolne od chemii i toksyn.
Najwyższej jakości Zepter metal 316L, potrójne dno, zapobiegająca przywieraniu technologia URA sprawia, że patelnia wykonana w technologii URA jest idealna do niskotłuszczowego smażenia i gotowania.
GOTOWANIE i SMAŻENIE W PATELNI ZEPTER
Podstawowa różnica między gotowaniem a smażeniem w naczyniach firmy ZEPTER (bez względu na to, czy odbywa się z dodatkiem wody i tłuszczu) jest następująca:
- przy gotowaniu składniki wkładamy zawsze do zimnego naczynia, Ważne, jeśli gotujemy np. warzywa na parze dbamy o to aby dno było przykryte niewielką ilością wody 3-4 łyzki, a następnie naczynie podgrzewamy na małym-średnim źródle ciepła do momentu, aż wskazówka termokontolera osiągnie zielone pole +- 15 mni. Przy tak małej ilości wody staramy się nie zaglądać za często do naczynia , aby nie wypuścić całej pary. Hitem są gotowane w taki sposób ziemniaki w mundurkach, czas około 15-20 mni.
- przy smażeniu składniki wkładamy zawsze do rozgrzanego naczynia. W patelni podczas smażenia mięsa bez tłuszczu przeprowadzamy tzw. test kropli wody:
- rozgrzewamy naczynie
- po około 1 min. wrzucamy kilka kropli wody. Jeśli woda nie paruje, a widzimy na jej powierzchni kulkę wody to znaczy, że patelnia jest dobrze nagrzana.
- wkładamy mięso: filety kurczaka/indyka, karkówkę, schab, kotlety mielone bez panierki
- przykrywamy pokrywką
- wyłączamy źródło cepła(patelnie automatycznie możemy odstawić na stół np. na sylikonową podkładkę
- po około 2 minutach odkrywam pokrywkę.
W naczyniach firmy Zepter można oczywiście gotować podobnie jak w naczyniach tradycyjnych tzn. z dodatkiem wody i tłuszczu. Jest to jednak strata energii, żywności i czasu.
Joanna
Naczynie rewelacyjne do smażenia bez tłuszczu. Mnie do zakupu przekonał pan który zaprosił na prezentację i smażył łososia bez tłuszczu. Wszystko to trwało z 5 min i byłam pełna wątpliwości do puki nie zobaczyłam jak jest przyrumieniony, a jak spróbowałam to wiedziałam że bez patelni nie wrócę do domu. Serdecznie polecam tym którzy dbają o zdrowie swoje i domowników. Pozdrawiam pana ze sklepu zeptera