Patelnia Zepter URA 3LØ24cm

Patelnia Zepter Ura  o pojemności 3.0 litry, średnica 24 cm, wysokość 7.5 cm
  • promocja
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 1 971,20 zł 2 464,00 zł

Symulacja została wykonana dla produktu podstawowego 1971.20

Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 2 094,40 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Najpopularniejsza patelnia Zepter z pokrywką i dwoma uchwytami wykonana w technologii Ura.

  • Pojemność 3.0 litry
  • Średnica 24 cm
  • Wysokość 7.5 cm
  • Pokrywka z termoregulatorem
  • Doskonałej jakości stal nierdzewna 316L
  • 30 letnia gwarancja na stal
  • Możliwość stosowania na wszystkich możliwych kuchenkach: gaz, indukcja, ceramika 

 Negatywne skutki zdrowotne powłok ‘non-stick’ stosowanych w większości zwykłych patelni sprawiły, że Zepter postanowił zrewolucjonizować smażenie przez wprowadzenie technologii URA. Nowa technologia gwarantuje zdrowe smażenie, wolne od chemii i toksyn.

   Najwyższej jakości Zepter metal 316L, potrójne dno, zapobiegająca przywieraniu technologia URA sprawia, że patelnia wykonana w technologii URA jest idealna do niskotłuszczowego smażenia i gotowania.

GOTOWANIE i SMAŻENIE W PATELNI ZEPTER

   Podstawowa różnica między gotowaniem a smażeniem w naczyniach firmy ZEPTER (bez względu na to, czy odbywa się z dodatkiem wody i tłuszczu) jest następująca:

  • przy gotowaniu składniki wkładamy zawsze do zimnego naczynia, Ważne, jeśli gotujemy np. warzywa na parze dbamy o to aby dno było przykryte niewielką ilością wody 3-4 łyzki, a następnie naczynie podgrzewamy na małym-średnim źródle ciepła do momentu, aż wskazówka termokontolera osiągnie zielone pole +- 15 mni. Przy tak małej ilości wody staramy się nie zaglądać za często do naczynia , aby nie wypuścić całej pary. Hitem są gotowane w taki sposób ziemniaki w mundurkach, czas około 15-20 mni.

  • przy smażeniu składniki wkładamy zawsze do rozgrzanego naczynia. W patelni podczas smażenia mięsa bez tłuszczu przeprowadzamy tzw. test kropli wody:
  1. rozgrzewamy naczynie
  2. po około 1 min. wrzucamy kilka kropli wody.  Jeśli woda nie paruje, a widzimy na jej powierzchni kulkę wody to znaczy, że patelnia jest dobrze nagrzana.
  3. wkładamy mięso: filety kurczaka/indyka, karkówkę, schab, kotlety mielone bez panierki
  4. przykrywamy pokrywką
  5. wyłączamy źródło cepła(patelnie automatycznie możemy odstawić na stół np. na sylikonową podkładkę
  6. po około 2 minutach odkrywam pokrywkę.

   W naczyniach firmy Zepter można oczywiście gotować podobnie jak w naczyniach tradycyjnych tzn. z dodatkiem wody i tłuszczu. Jest to jednak strata energii, żywności i czasu.

Opinie o produkcie (1)

2 października 2018

Naczynie rewelacyjne do smażenia bez tłuszczu. Mnie do zakupu przekonał pan który zaprosił na prezentację i smażył łososia bez tłuszczu. Wszystko to trwało z 5 min i byłam pełna wątpliwości do puki nie zobaczyłam jak jest przyrumieniony, a jak spróbowałam to wiedziałam że bez patelni nie wrócę do domu. Serdecznie polecam tym którzy dbają o zdrowie swoje i domowników. Pozdrawiam pana ze sklepu zeptera

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl